[En Yeni Haberler]$type=ticker$cols=4$hide=home

| MANŞETLER /fa-fire/ $type=slider$snippet=hide$cate=0$show=home

Salon Dizaynı Nasıl Yapılmalıdır

 1- Kir Göstermeyen Renkler Salon dekorasyonu iyi mi yapılır konusunda ilk dikkat etmemiz gereken noktalardan biri salonumuz için tercih etm...



 1- Kir Göstermeyen Renkler

Salon dekorasyonu iyi mi yapılır konusunda ilk dikkat etmemiz gereken noktalardan biri salonumuz için tercih etmiş olacağımız renktir. Renkler bizi psikolojik olarak da etkilediği için saatlerce oturduğumuz alanlarda yapmış olduğumuz renk tercihleri doğru olmalıdır.

Özellikle kırmızı şeklinde enerjimizi düşürecek renkler tercih edilmemelidir. Son dönemlerde oldukca popüler olan etkisiz renkler hem salonlara şık bir ortam katmakta hem de her tarz salona ahenkli olabilmektedir.

Pudra, kemik rengi, kese kağıdı, krem rengi şeklinde renkler etkisiz renkler arasındadır. Bu nötr renkler salona daha sakin bir hava katmaktadır. Daha canlı bir salon isteyenler mat renkler tercih etmemelidir.

Kir göstermeyen renkler ise kullanışlılık bakımından fazlaca tercih edilmektedir. Çocuklu aileler, veya rahat tozlanan evler için kir göstermeyen renklerin tercih edilmesi daha avantajlı olacaktır. Koyu renkler bu tercihiniz için uygundur.

2-  Duvar Kağıdı Dekorasyon Fikirleri

Dekorasyon yaparken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan unsurlardan biri de duvar kağıdıdır. Duvar kağıtları ilk çıkmış olduğu zamanlarda dikkat çekmese de son dönemlerde yapılan duvar kağıdı dekorasyon fikirleri ile dikkat çekmeyi başarmıştır.

Duvar kağıdı seçerken ilk önce bütün salon bir tüm olarak düşünülmelidir. Duvar kağıdınız ortamın tarzına uygun olmalıdır. Konsept bütünlüğü duvar kağıtları ile de sağlanmalıdır. Otantik bir salon havası oluşturulmak isteniyorsa uygar bir duvar kağıdı modelinden kaçınmak gerekmektedir.

Duvar kağıtlarınızı seçerken kullanışlılığına da ehemmiyet verilmelidir. Kolay temizlenen, acele bozulmayan ve hasar görmeyen duvar kağıtları tercih edilmelidir.

Duvar kağıtları TV ünitelerinin peşinde, ışıklandırmaların bulunmuş olduğu duvarlar da ve benzeri alanlarda kullanılmaktadır.

3- Asma Tavan Modelleri ile Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Salon dizaynı tamamlayıcı unsurlardan biri de asma tavanlardır. Asma tavanlar salona şıklık katmakla beraber değişik bir atmosferde oluşturmaktadır. Seçmiş olacağınız asma tavan modeline nazaran salonunuz o tasarımla bütünleşmektedir.

Asma tavan modelleri salon konseptinize nazaran değişmektedir. Kimi led ışıklı, kimi otantik kimi 3d olan asma tavanların boğucu yahut ahenksiz olmamasına dikkat edilmelidir.

4- Salon Dekorasyonu ve Formlar

Dekorasyon sırasında tercih etmiş olacağınız formalar tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Zevkinize nazaran seçmiş olacağınız formlarda en mühim husus bütün parçaların aynı esintiyi veriyor olmasıdır. Bu sayede uzaktan bakıldığında tek bir form elde edilen olunacaktır.

5- Döşeme Kaplama

Dekorasyon yaparken seçmiş olacağınız döşemelerinizin kaplaması da oldukça önemlidir. Ortam temanıza göre bir döşeme şekli seçmeniz konsepte bütünlük elde edecektir.

Döşemeleriniz zıtlıklardan oluşabileceği şeklinde tek bir model ve renk tarzı ile de doğru bir kombin yapılabilmektedir.

Salon dekorasyon fikirleri için verilen döşeme kaplama önerileri evin diğer kısımlarında bulunan döşek odası, yemek odası ve oturma odası için de geçerlidir. Çoğu kişiler kaplamaları kendileri de yapabilmektedir. Örnekleri kendin yap diyerek facebook ve benzeri sitelerde bulmak mümkünür.

6-  Klasik Salon Aksesuarları ile Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Salon dekorasyonu tamamlayıcı unsurlarından biri de aksesuarlardır. Aksesuarlar tamamlayıcı ve ince dokunuş unsurlarıdır. Salona bütünlük katmakla birlikte şık bir hava da oluşmaktadır. Tek bir aksesuarla bile büyük bir etki yaratılmaktadır.

Aksesuar seçerken mobilya uyumu ve konsept uyumu olmalıdır. Bu tip durumlarda klasik salon aksesuarları seçmek daha avantajlı olmaktadır. Hem daha uzun soluklu kullanılmakta bununla beraber birçok tarz ile ahenk sağlanmaktadır.

Evin diğer minik iç mekanlarında örneğin mutfak, banyo şeklinde yerlerde daha çok aksesuarlar dikkat çekmektedir. Bazen evin odak malzemeleri bu aksesuarlar olabilmektedir.

7- Salon Dekorasyonu için Olmazsa Olmaz Mobilyalar

Bu iş için eğer olmazsa olmazlardan biri mobilyalardır. Mobilyalar salonun bütünlüğünü yansıtan en mühim parçalardır. Mobilyalar sizin tarzınızı yansıtmaktadır. Mobilya tarzı yaparken salonunuzun büyüklüğüne ve duvar rengine dikkat etmeniz gerekmektedir.

Deri, saten, kadife benzer biçimde birçok kaplama şekli olan mobilyalar da renkler de önemlidir. Örneğin yumuşak bir hava katmak isteyenler nötr renkli duvar kağıdına yumuşak bir ton olan kahverengi mobilya ile yardımcı sağlayabilmektedir.

8- Eşya Düzeni En Önemli Detay

Salon dekorasyonu esnasında eşyalarınızı iyi mi yerleştirdiğiniz oldukca önemlidir. Eşyaları yerleştirme şekliniz salonu ferahlatabilmekte yahut daraltmaktadır. O yüzden öncelikle aldığınız eşyaların boyutu oldukca önemlidir.

Eşyalar doğru köşelere konulmalı ve kullanım alanı yanlış olmamalıdır. Arada kalan yerler aksesuarlar ile değerlendirilmelidir.

9- Aydınlatma Fikirleri

Salon dekorasyonu yapılırken ışıklandırma oldukca önemlidir. Aydınlık veya nostaljik hava kurmak isteyenler doğru ışığı seçmelidirler. Gerek avize ile, gerek asma tavan ile gerekse aksesuar olarak farklı ışıklandırma seçenekleri sunulmaktadır.

10- Evin Özellikleri Dikkate Alınmalıdır !

Salon dekorasyonu yaparken evin özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Evin büyüklüğüne bakılırsa mobilya seçilmeli, görünüm var ise kapatılmamalıdır. Pencerelere nazaran perdeler ayarlanmalı ve dizayn evin koşullarına göre yapılmalıdır.

Bunlar göz ardı edilirse hoş görüntüler ortaya çıkmamakla birlikte birçok mobilyayı arzu ettiğiniz gibi konumlandıramamaktasınızdır.

YORUMLAR

Ad

Astroloji,9,bir aile hikayesi,1,bir başkadır,1,dizi önerileri,1,Ekonomi,10,Ekonomi Haberleri,1,Finans,15,Gündem,15,harddisk kurtarma,1,harddisk verilerini kurtarma,1,ilbet,1,İş fırsatları,1,kuş uçuşu,1,Manşet,2,Nasıl yapılır,3,Nedir ? Nasıl Yapılır,9,para kazanma,1,Sağlık,3,türk dizileri,1,veri kutarma,1,
ltr
item
BiHaberAra.com | Gündem, Finans ve Ekonomiye Dair Tüm Haberler: Salon Dizaynı Nasıl Yapılmalıdır
Salon Dizaynı Nasıl Yapılmalıdır
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKv1xwCgC7Tdny6DQH0eZ_ioPolJ51gKlJ_HAMn1JzraCpmgNRtW4vPFD_6h8kuQXTnCeQaCCCC1BWxfSz4YKCL5BWFhoQK8_rx4TkE4Vlk4gCGwZ6wFVVkmL0XLh2cn_7G7rbCGQ-G9F4cMbNKf8D04XSEzVwEdXoMWmzq45tRI33-aAcPcIdXZ06/s1600/salon-dizayni.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKv1xwCgC7Tdny6DQH0eZ_ioPolJ51gKlJ_HAMn1JzraCpmgNRtW4vPFD_6h8kuQXTnCeQaCCCC1BWxfSz4YKCL5BWFhoQK8_rx4TkE4Vlk4gCGwZ6wFVVkmL0XLh2cn_7G7rbCGQ-G9F4cMbNKf8D04XSEzVwEdXoMWmzq45tRI33-aAcPcIdXZ06/s72-c/salon-dizayni.jpg
BiHaberAra.com | Gündem, Finans ve Ekonomiye Dair Tüm Haberler
https://www.bihaberara.com/2022/10/salon-dizayn-nasl-yaplmaldr.html
https://www.bihaberara.com/
https://www.bihaberara.com/
https://www.bihaberara.com/2022/10/salon-dizayn-nasl-yaplmaldr.html
true
2041813733863243178
UTF-8
Tüm Mesajları Yükledi Yayın bulunamadı Tümünü Gör Devamını oku Cevapla Cevabı iptal et Sil Yazar Anasayfa Sayfalar Yazılar Tümünü Göster SİZİN İÇİN TAVSİYE EDİLEN Kategori ARŞİV ARAMA YAP TÜM KONULAR İsteğinizle eşleşen bir yayın bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylük Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şu anda 1 dakika önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip BU PREMIUM İÇERİK KİLİTLENDİ ADIM 1: Bir sosyal ağda paylaşın 2. ADIM: Sosyal ağınızdaki bağlantıyı tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalandı Kodlar / metinler kopyalanamıyor, lütfen kopyalamak için [CTRL] + [C] (veya Mac ile CMD + C) tuşlarına basın